Több mint húsz feleséget tartott egy amerikai szektavezér

külföld
2022 december 7., 17:55
comments 5

Prófétának tartotta magát Samuel Rappylee Bateman, aki állítása szerint Isten akaratából élt szexuális életet több mint 20 feleségével. A 46 éves amerikai férfit augusztusban tartóztatta le az FBI, miközben teherautójával három, 11 és 14 év közötti lányt szállított.

Bateman a mormon egyház egyik szakadár szektájának volt a tagja, később azonban önálló csoportot alakított. Híveitől szigorúan elvárta, hogy prófétaként tiszteljék. Férfi követői nem csak pénzzel támogatták, hanem saját feleségeiket és lányaikat is átadták Batemannak, hogy a férfi feleségei legyenek.

Az arizonai gyermekvédelem korábban kilenc lányt is kimenekített Bateman háztartásából, majd gyermekotthonokba helyezte el őket. A lányok azonban megszöktek. A hatóságok a férfi egyik feleségével egy autóban találták meg őket. A sofőrt és két további Bateman-feleséget emberrablással vádoltak meg. A sofőr később elmondta a rendőröknek, hogy 18 éves kora előtt lett a szektavezér felesége, majd nem sokkal később gyermeke is született a férfitól.

A lányok közül senki sem számolt be szexuális bántalmazásról, de eskü alatt vallották, hogy intim viszonyuk volt a férfival.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt