A sztrájkoló diákok napja

  • Az Egységes Diákfront nevű szervezet országos ülősztrájkot hirdetett.
  • 136 iskolából jeleztek csatlakozást.


45 poszt
Időrend
2022 december 08., 12:56

40 tanár sztrájkolt ma a Pasaréti Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Gimnáziumban

Erről a Tanárok a Tanárokért Facebook-oldalon számoltak be.

photo_camera Fotó: Pasaréti Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Gimnázium
2022 december 08., 12:40

A Toldyban takarókat vittek a tanárok a gyerekeknek, hogy ne fázzanak meg az ülősztrájk alatt

„A Toldy Ferenc Gimnáziumból jelentkezem, ahol mi is csatlakoztunk az ülősztrájkhoz, több mint kétszer annyian, mint kedden. A tanáraink nagyon odafigyeltek az egészségünkre, ezért pokrócokat hoznak, amikre ülhetünk, páran még órákat is tartottak a folyosón. Ma is több mint 2 órát töltöttünk a folyosón, gyarapodó létszámmal, és a sztrájk zavartalanul zajlott” - írja az iskola egyik diákja.

link Forrás
2022 december 08., 12:35

Pénteken az MTVA-hoz vonulnak a diákok

2022. november 9-én az Egységes Diákfront ultimátumot adott a köztévének. Felhívásukban felszólították az MTVA-t, hogy a diákok megszólalhassanak a köztévében az elmúlt időszakban zajló sorozatos kiállásokról és azok okairól.

„Erre nem kaptunk választ, bármennyire is próbálkoztunk minden módon eljutni az illetékes döntéshozókhoz. A közmédia továbbra sem teljesíti feladatát, hallgat az elmúlt hónapok közéletének egyik legmeghatározóbb jelenségéről.

Mivel nem kaptunk választ, ahogy ígértük, demonstrációt szervezünk az MTVA épülete elé, ezt pedig a jövőben további megmozdulások fogják követni, ameddig a közmédia nem hajlandó hitelesen tájékoztatni a magyar oktatás válságáról”

- írják közleményükben.

„A köztévének kötelessége beszámolni az igazságról és minden magyar állampolgár joga, hogy értesüljön az egész országot érintő jelenlegi helyzetről”.

Az esemény részletei ide kattintva olvashatók.