Az AKG-sek egynapi bérük mellett egy épületrészt is felajánlottak a kirúgott tanároknak

oktatás
2022 december 08., 19:03
comments 2

Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban Horn György pedagógiai vezető szerint még sosem volt sztrájk, a mostanit inkább „szolidaritási megmozdulásnak hívják a gyerekek”.

„Az alapelv az, hogy a szolidaritási megmozdulásokban mindig részt veszünk. Egynapi bérünket összegyűjtöttük, ez több mint egymillió forint, ezt elküldtük a Tanítanéknak” – mondta Horn a Mércének.

A fizetésen túl a gimnázium egy teljes épületrészt szabadított fel az elbocsátott tanároknak, hogy folytathassák munkájukat. „Azt beszéltük meg, hogy januártól szabaddá tesszük egy épületrészünket, amit felajánlunk a kirúgott tanároknak, ott a saját csoportjaiknak tarthatnak órákat, ezeket ki is fizetjük nekik” – magyarázta.

A döntést a tantestület szavazta meg, a szervezés jelenleg is zajlik.

photo_camera Ez nem az ülősztrájk, de nagyon hasonlít hozzá Fotó: AKG Facebook oldala

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.