Jövő héten leállhat a dunaújvárosi vasmű

gazdaság
2022 december 8., 8:14
comments 6

Hétfőn leállhat a Dunaferr kokszolója is azután, hogy augusztusban az egyik kohót már leállították – írja a Népszava. Ha ez megtörténik, akkor a cikk szerint a vasmű működése ellehetetlenül, és a felszámolása elkerülhetetlen lesz.

A cég problémáit az okozza, hogy a többségi orosz és a kisebbségi ukrán tulajdonos évek óta vitában áll egymással. Ennek egyik látványos eleme volt, amikor fura biztonsági emberek próbálták megszállni a vasművet.

A csődközeli állapot miatt Pintér Tamás, Dunaújváros ellenzéki összefogással megválasztott jobbikos polgármestere válságtanácskozást szervezett szerdára, amelyen ott volt a Népszava újságírója. Nem jöttek el viszont a meghívott kormánypárti politikusok, Font Sándor, Mészáros Lajos, Süli János és Varga Gábor sem, pedig az ő körzetüket is érintené a veszteség.

Ellátogatott Dunaújvárosba viszont Jevgenyij Tankilevics, a vasmű orosz irányítója, s elmondta, hogy cége kormánysegítséget vár. Szerinte 12 milliárd forintra van szükség ahhoz, hogy talpon tudjon maradni a Dunaferr.

A térség képviselője, Mészáros Lajos végül a Facebookon reagált a válságtanácskozásra, szerinte csak politikai marketingről van szó Pintér esetében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt