Jövő héten leállhat a dunaújvárosi vasmű

gazdaság
2022 december 08., 08:14
comments 5

Hétfőn leállhat a Dunaferr kokszolója is azután, hogy augusztusban az egyik kohót már leállították – írja a Népszava. Ha ez megtörténik, akkor a cikk szerint a vasmű működése ellehetetlenül, és a felszámolása elkerülhetetlen lesz.

A cég problémáit az okozza, hogy a többségi orosz és a kisebbségi ukrán tulajdonos évek óta vitában áll egymással. Ennek egyik látványos eleme volt, amikor fura biztonsági emberek próbálták megszállni a vasművet.

link Forrás

A csődközeli állapot miatt Pintér Tamás, Dunaújváros ellenzéki összefogással megválasztott jobbikos polgármestere válságtanácskozást szervezett szerdára, amelyen ott volt a Népszava újságírója. Nem jöttek el viszont a meghívott kormánypárti politikusok, Font Sándor, Mészáros Lajos, Süli János és Varga Gábor sem, pedig az ő körzetüket is érintené a veszteség.

Ellátogatott Dunaújvárosba viszont Jevgenyij Tankilevics, a vasmű orosz irányítója, s elmondta, hogy cége kormánysegítséget vár. Szerinte 12 milliárd forintra van szükség ahhoz, hogy talpon tudjon maradni a Dunaferr.

link Forrás

A térség képviselője, Mészáros Lajos végül a Facebookon reagált a válságtanácskozásra, szerinte csak politikai marketingről van szó Pintér esetében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.