Tovább kúszik felfelé az infláció

gazdaság
2022 december 08., 06:33

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 21,1 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit, egy hónap alatt pedig átlagosan 2,0 százalékkal nőttek – írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentése alapján az MTI.

A maginfláció a szeptemberi 20,7 százalékról 22,3 százalékra emelkedett. A szeptemberig eltelt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább 64,4, illetve 40,0 százalékkal. A vezetékes gáz ára 121,0, a tűzifáé 57,7, a palackos gázé 51,1, az elektromos energiáé 28,6 százalékkal nőtt. A tartós fogyasztási cikkekért 14,9 százalékkal kellett többet fizetni. A szeszes italok 17,7, a dohányáruk 9,6 százalékkal drágultak. A termékek átlagos drágulása 25,5 százalékos volt, a szolgáltatások díja 8,3 százalékkal emelkedett tavaly októberhez viszonyítva. Az év első tíz hónapjában a fogyasztói árak az összes háztartást figyelembe véve átlagosan 12,7, a nyugdíjas háztartások körében 13,0 százalékkal emelkedtek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.