Átlép a Momentumból a DK-ba Buzinkay György

POLITIKA
2022 december 09., 20:55
comments 45

Buzinkay György, a Momentum korábbi tagja egy Facebook-posztban jelentette be péntek este, hogy kilép a Momentumból, és csatlakozik a Demokratikus Koalícióhoz. Buzinkay szerint „csak Dobrev Klárával lehet legyőzni Orbán Viktort”, ezért vált pártot.

Buzinkay a Momentum egyik alapító tagja, az I. kerületi alapszervezet alapítója volt 2017-ben. Szerinte egyúttal ez volt a Momentum legsikeresebb időszaka is, amire nagyon büszke. Posztjában azt írja, azért döntött a Momentum elhagyása és a DK-ban való folytatás mellett, mert

a Momentum identitást vesztett, ő nem hisz „abban a jobbratolódásban, amerre a párt most tart”, és a legutóbbi választásokkor végérvényesen kiderült, hogy nem lehet sokpárti az ellenzék. „Vagy a DK mögött sorakozunk fel, vagy örökké a Fidesz marad kormányon!”, írja. Buzinkay hangsúlyozza, hogy habár a pártja megváltozott, ő ugyanaz az ember maradt, célja pedig ugyanúgy leváltani a jelenlegi kormányt.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt