Büntethetővé tehetik az utcai szexuális zaklatást az Egyesült Királyságban

külföld
2022 december 09., 18:26
comments 3

A brit kormány támogatja azt a törvénytervezetet, amely tiltaná a briteknek hogy

  • szándékosan közel sétáljanak valaki mögött éjszaka,
  • obszcén, agresszív vagy sértő megjegyzéseket tegyenek valaki felé/gesztusokat mutassanak,
  • akadályozzák valaki útját,
  • hosszasan/lassan vezessenek járművet egy sétáló személy közelében.

A szexuális zaklatás eddig is illegális volt, de törvény utcára vonatkozó részeinek pontosításától azt várják, többen mernek majd feljelentést tenni. „Minden nőnek biztonságban kéne éreznie magát, amikor az utcán sétál” - mondta az Egyesült Királyság belügyminisztere Suella Braverman.

Egy BBC által kért felmérés szerint a nők kétharmada nem érzi biztonságban magát, amikor egyedül sétál éjszaka. A 34 évesnél fiatalabb nők nagyobb eséllyel válnak szexuális bűncselekmény áldozatává, viszont ők tesznek feljelentéseket a legritkábban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt