Két, több mint 500 menekültet szállító hajó köthetett ki Olaszországban

külföld
2022 december 11., 13:46

A bevándorlással szemben kemény fellépést ígérő Olaszország vasárnap több mint 500 menekültet fogadott be, miután két mentőhajó kötött ki az ország kikötőiben azok után, hogy több napot töltöttek el a viharos tengeren.

Az Orvosok Határok Nélkül jótékonysági szervezet által üzemeltetett Geo Barents hajó, amelynek fedélzetén 248 menekült tartózkodott, a délnyugati Campania régióban található Salernóba érkezett. ezzel szinte egy időben, az ország másik felén egy másik mentőhajó, az SOS Humanity jótékonysági szervezet által üzemeltetett Humanity 1 kötött ki Bariban, miután az olasz hatóságok megadták erre az engedélyt.

Az SOS Humanity Twitter-posztja szerint kemény volt az útjuk, mert hajójuk „három méter magas hullámokkal és erős széllel nézett szembe”, fedélzetén 261 menekülttel. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.