Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást

POLITIKA
2022 december 11., 06:07

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Benken az eddigi polgármester lemondása miatt kell időközi választást tartani. A 360, szavazásra jogosult helyi lakos három független jelölt közül választhat.

A Baranya megyei Baksán a képviselő-testület korábban a feloszlásáról döntött, ezért most polgármestert és önkormányzati képviselőt kell választania a több mint 600 választónak. A polgármesteri címért ketten indultak, egy a Fidesz-KDNP színeiben, egy pedig függetlenként. A négytagú képviselő-testületbe kerülésért 12 független jelölt verseng.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilisen szintén feloszlás miatt kell polgármestert és önkormányzati képviselőket választani. Itt három független jelölt indul, a négy képviselői helyért pedig tizennégy független jelölt. A névjegyzékben több mint 600 választásra jogosult szerepel. Nyírpilisen a legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást.

A Tolna megyei Ozorán szintén a feloszlásáról döntött a képviselő-testület szeptemberben. Az időközi választáson három polgármesterjelölt indul: egy jelölt a Fidesz-KDNP jelöltjeként, kettő pedig függetlenként. A hat képviselői mandátumért 25 jelölt indul, a választói névjegyzékben több mint 1200 választópolgár szerepel.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Pest megyei Vác roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de a választás elmarad, mert nem jött össze elég jelölt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.