Szavazólapján tudatta az olasz férfi, hogy megölt valakit

külföld
2022 december 11., 07:47

„Megöltem egy embert. Egy építkezésen temettem el északon”. Ezt az üzenetet hagyta egy olasz férfi a szavazófülkében még a szeptember 25-ei, előrehozott választásokon. Mondandóját a szavazólapra írta ceruzával, nyomtatott betűkkel, maga mögött hagyta ujjlenyomatát is. A gyilkos azt kéri a hatóságoktól, keressék meg áldozatát, és kapjon egyházi temetést.

Az eset Monza külvárosában, Lombardia régióban történt. A szavazatszámlálók azonnal hívták a rendőrséget, amint rátaláltak a nyugtalanító üzenetre. Azóta számos helybélit kihallgattak, és úgy tűnik, komolyan veszik az ügyet, hiszik, hogy valóban gyilkosság történt.
A gyilkos neve biztosan szerepel a szavazók listáján, a helyiségbe csak azok léphettek be, akik bemutatták személyi igazolványukat.

A környéken sok építkezés van, köztük félbehagyottak is, de nem világos, hogy az üzenet küldője melyikre gondolt. Az esetet bonyolítja, hogy a környéken nincs megoldatlan eltűnési ügy.

(Corriere della Sera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.