Ukrajna összes hő- és vízerőművét megrongálták az oroszok

külföld
2022 december 11., 18:39
comments 5

Mostanra Ukrajna minden hő- és vízerőművét megrongálták az orosz erők a hetek óta tartó rakétatámadásaikkal, közölte vasárnap hivatalos Facebook-oldalán Denisz Smihal ukrán miniszterelnök. Mint írta, az országban jelentős az áramhiány, a nyolc hullámban végrehajtott rakétacsapások a nagyfeszültségű hálózati létesítmények negyven százalékát is megrongálták. "Mindannyiunknak a tudatában kell lennünk, hogy ezt a telet jelentős villamosenergia-fogyasztási korlátozásokkal fogjuk átvészelni" - írta.

A megrongálódott vezetékek helyreállításán dolgozó szakemberek 2022. december 7-én, Odessza közelében.
photo_camera A megrongálódott vezetékek helyreállításán dolgozó szakemberek 2022. december 7-én, Odessza közelében. Fotó: OLEKSANDR GIMANOV/AFP

Az Ukrajinszka Pravda jelentése szerint az Ukrenerho állami áramszolgáltató 400 millió eurót kap a hálózati infrastruktúrája helyreállításához nélkülözhetetlen eszközök beszerzésére, miután a kormány garanciát vállalt arra a 300 millió eurós hitelre, amit a szolgáltató az EBRD-től vesz fel. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.