420 forint az euró

gazdaság
2022 december 12., 08:23
comments 13

Benne van a pakliban, hogy a forint az év végén újra a mélypontok felé veszi az irányt. A hetet biztosan nem kezdte jól: hétfő reggelre 420 felett jár az euró árfolyam. Ez persze még viszonylag messze van a 430 feletti történelmi rekordtól, de a héten érkezhetnek olyan hírek, amelyek további gyengülést okozhatnak.

Gyengülést hoztak a múlt hét a forintnak a gázárak emelkedése mellett elsősorban a hazai hírek (az EU-s forrásokról szóló hírek, Matolcsy György MNB-elnök beszéde, a gyenge makrogazdasági adatok) - írta a Portfolio.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence / 444

A Világgazdaság szerint pedig az izgalmak fokozódhatnak. Brüsszelben ugyanis ma üléseznek az uniós nagykövetek, itt Magyarországnak döntenie kell arról, hogy megszavazza-e a közös hitelfelvételt Ukrajna támogatása érdekében, illetve a globális minimumadó bevezetését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.