Elon Musk szerint büntetőeljárást kellene indítani Anthony Fauci ellen

agyvihar
2022 december 12., 08:13
comments 77

Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa, miután néhány héttel ezelőtt, november végén csendben megszüntette a koronavírussal kapcsolatos, félretájékoztatás elleni irányelvének alkalmazását, vasárnap azt írta egy zavaros posztban, hogy büntetőeljárást kellene indítani az Egyesült Államok fertőző betegségekért felelős vezető tisztviselője és vezető immunológusa, Anthony Fauci ellen.

A Wrap azt írja, hogy bár nem teljesen világos, Musk miért vette célba Faucit, a Tesla vezér valószínűleg azt gyanítja, hogy Fauci esetleg azt tanácsolja majd Joe Biden amerikai elnöknek, hogy vezessen be egy újabb koronavírus-zárlatot. Legalábbis erre utalhat, hogy Musk közzétett a Twitteren egy photoshopolt fotót Fauciról és Bidenről.

link Forrás

Igaz, egy újabb zárlat nem valószínű, miután az Egyesült Államokban csökkennek a koronavírushoz kapcsolódó halálesetek és kórházi kezelések számai.

Bár Fauci nem reagált Musk megnyilvánulásaira, a BBC-nek adott interjújában arról beszélt, hogy a világjárvány idején „gyáva internetes trollok” zaklatták őt és családját. A héten pedig a CNN egy műsorában beszélt arról Fauci, hogy kész szembenézni azokkal a vizsgálatokkal, amelyeket a Képviselőház Felügyeleti Bizottságának új republikánus elnöke, James Comer lengetett be abban az esetben, ha átveszik az irányítást.

„Ha bokszzsák leszek, akkor bokszzsák leszek. Nagyon szívesen teszek tanúvallomást bármelyik kongresszusi felügyeleti bizottság előtt, nincs semmi rejtegetnivalóm, mindent meg tudok magyarázni és igazolni, amit tettem” – mondta Fauci. (The Wrap)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.