Eltemették Mészöly Kálmánt

GYÁSZ
2022 december 12., 17:24

A családtagok mellett állami és sportvezetők, neves közéleti személyiségek, egykori csapattársak, barátok és szurkolók több százan kísérték utolsó útjára Mészöly Kálmánt délután a Farkasréti temetőben.

Mészöly Kálmán ravatala a Farkasréti temetõben 2022. december 12-én.
photo_camera Mészöly Kálmán ravatala a Farkasréti temetőben 2022. december 12-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A gyászolók körében többek között ott volt Orbán Viktor miniszterelnök, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság, Markovits László, a Vasas elnöke, de részt vettek az eseményen a piros-kék klub olimpiai bajnokai, Hegedüs Csaba és Gedó György, illetve Mészöly volt játékosai, Nyilasi Tibor és Esterházy Márton, továbbá Eperjes Károly színművész és a Vasas NB I-es csapatának, valamint utánpótlásának játékosai.

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik Mészöly Kálmán temetésére a Farkasréti temetőben 2022. december 12-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök érkezik Mészöly Kálmán temetésére a Farkasréti temetőben 2022. december 12-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az életének 82. évében november 21-én szívelégtelenségben elhunyt 61-szeres válogatott labdarúgót római katolikus szertartás szerint búcsúztatták, amit Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök celebrált. A temetésen először az Ave Maria és Johann Sebastian Bach dallamai csendültek fel, majd Mága Zoltán hegedűművész és zenekara játszotta el Mészöly Kálmán egyik kedvenc nótáját. A ceremónia zárásaként Nemcsák Károly színművész elszavalta Juhász Gyula Consolatio című versét, majd a sírhelyhez kísérték a koporsót.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök (j2) Mészöly Kálmán ravatalánál a Farkasréti temetőben 2022. december 12-én.
photo_camera Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök (j2) Mészöly Kálmán ravatalánál a Farkasréti temetőben 2022. december 12-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke külföldi üzleti útja miatt nem lehetett jelen a temetésen, de üzenetében utalt Gianno Infantino, a FIFA elnökének soraira, aki szerint „szavakkal nem lehet kifejezni azt a szomorúságot, amit a nemzetközi futball számára Mészöly Kálmán elvesztése jelent”. Felidézte, hogy Infantino 81. születésnapján otthonában személyesen kereste fel az egykori kiváló védőt. Amikor megkérdezte tőle, mi lenne a kívánsága, Mészöly azt felelte, hogy a magyar labdarúgó-válogatott jusson ki a vébére. Berzi Sándor az MLSZ nevében ígéretet tett arra, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez sikerüljön. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.