Emberölés miatt emeltek vádat két nő ellen egyikük anyósának halála miatt

bűnügy
2022 december 12., 08:55

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség két nő ellen, amiért mulasztásukkal siettették egy általuk gondozott idős, rossz egészségi állapotban lévő nő, egyikük anyósának halálát.

Az ügyészség közleménye szerint a 86 éves nő rossz egészségügyi állapotban volt, több műtétje is volt, de 2021 augusztusában a kórházból hazaengedték, ahol együtt lakott a fiával és annak feleségével.

Az idős nő teljes önellátásra képtelen volt, ezért napi egy órában ápolónő járt hozzá, a fennmaradó időben pedig fia felesége látta el. Az idős nő menye és az ápolónő között a vádirat szerint rövid idő alatt bizalmas viszony alakult ki”, és előbbi az ápolónőnek többször is elmondta, hogy könnyebb lenne az élete, ha az anyósa meghalna.

Amikor az idős nő állapota romlani kezdett, az ápoló és a másik nő sem tett semmit „az állapot romlásának megakadályozására, illetve az orvosi segítség biztosítása érdekében”, és „megállapodásuk alapján mindkét nő belenyugodott az idős asszony állapotának romlásába és azt siettették”.

Október végén, amikor a nő állapota tovább rosszabbodott, nem hívták ki sem a mentőket, sem a háziorvost. Kórházba sem szállították az idős nőt, aki végül meghalt.

Az ápoló rögzítette a beszélgetéseket az idős nő menyével, majd az idős nő halála után ezekkel a felvételekkel kezdte zsarolni a nőt. Emiatt külön büntetőeljárás van folyamatban az ápolónő ellen a Komlói Járásbíróságon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.