A pécsiek döntöttek: a szilveszteri tűzijáték árából inkább tűzifát kapnak a nélkülöző családok

POLITIKA
2022 december 13., 17:50
comments 13

Döntöttek a pécsiek: leszavazták a szilveszteri tűzijátékot, hogy az arra szánt pénzből tűzifát kaphassanak a nélkülöző családok, közölte a város polgármestere Facebook-oldalán.

Az online szavazáson több mint 11 ezren vettek részt, a válaszadók kétharmada, közel 7500 voksoló választotta azt, hogy tűzijáték helyett tűzifára költsön inkább a város. A szavazók egyharmada, 3700 pécsi a hagyományos tűzijáték mellett tette le a garast,

számolt be Péterffy Attila. A városvezető hozzátette: a tervek szerint 250 családnak vásároltak volna 10,5 millió forintért tüzelőt, a tűzijátékra szánt hárommillió forinttal megnövelt keretből viszont már "mintegy 300 pécsi családot juttathatunk tűzifához a leghidegebb hónapokban.".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.