Meghalt a roma fiú Görögországban, akit fejbe lőtt egy rendőr

külföld
2022 december 13., 10:31

Kedden életét vesztette az a 16 éves roma fiú Görögországban, akit múlt héten fejbe lőtt egy rendőr. Az eset után zavargások törtek ki, napokon át erőszakos tüntetések voltak több városban.

photo_camera Roma tüntetők Thesszalonikiben Fotó: SAKIS MITROLIDIS/AFP

A fiú kisteherautóját azért vették üldözőbe motoros rendőrök, mert fizetés nélkül rohant ki egy thesszaloniki benzinkútról. 20 euróval tartozott.

A 34 éves rendőrt, aki fejbe lőtte a fiút, felfüggesztették, és péntek óta házi őrizetben van. Múlt heti meghallgatásán azt mondta, azért sütötte el a fegyvert, mert féltette a kollégái életét, akiket a rendőrség állítása szerint a fiú megpróbált leszorítani az útról. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.