3 évet kapott a férfi, aki megharapott egy rendőrnőt Debrecenben

bűnügy
2022 december 14., 14:11
comments 2

Jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte a bíróság egy férfit, aki megharapott egy vele szemben intézkedő rendőrnőt. A másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék ezzel helybenhagyta a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét.

A bíróság egy korábban jogerőssé vált ítéletben kiszabott egyéves börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel az újabb cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el a 40 éves férfi.

Fogvatartotti körlet a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet korábban használaton kívüli épületében Szombathelyen 2015. július 13-án.
photo_camera Fogvatartotti körlet a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet korábban használaton kívüli épületében Szombathelyen 2015. július 13-án. Illusztráció: Büki László/MTI/MTVA

A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

A tényállás szerint az ittas férfi társaival együtt randalírozott Debrecen egyik lakótelepén, és szembeszegült a kihívott rendőrökkel, ennek során a vele szemben intézkedő, testi kényszert alkalmazó rendőrnő jobb vádlijába harapott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.