Dániában eltörölnék az egyik keresztény ünnepnapot, hogy többet tudjanak költeni a hadseregre

külföld
2022 december 15., 15:22

Dániában a balközép Szociáldemokrata Párt,a Mérsékelt Párt és a jobbközép Liberális Párt kormánykoalíciója úgy döntött, hogy megszüntetnek egy ünnepnapot, hogy növelni tudják a védelmi költségvetés keretét. Az új kormány egyik célja ugyanis az, hogy az ország védelmi kiadásai a tervezettnél három évvel korábban elérjék a GDP 3 százalékát.

Ezért Dánia 11 ünnepnapjából törölnek egyet, hogy növelni tudják a termelékenységet. Az áldozat pedig valószínűleg a Store Bededag, azaz a nagy imanap lehet, ami minden évben a húsvét utáni negyedik vasárnapot megelőző péntekre esik, és 1686 óta munkaszüneti napnak számít. Az ötlet nem is tetszik az ország vallási közösségeinek, mivel ezen a napon tartják általában a konfirmációkat. A lelkészeken kívül az üzlettulajdonosok is aggódnak, mert ez a nap nagy bevételi forrást jelent a vállalkozásának. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.