Életjáradékot ad a válogatott focistáknak az MLSZ

futball
2022 december 15., 17:34
comments 14

Támogatási programot hirdetett a nehéz helyzetbe került, időskorú, volt válogatott focistáknak a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A programban mérlegelés nélkül azon egykori férfi és női magyar válogatott labdarúgók vehetnek részt, akik legalább 5 alkalommal pályára léptek a férfi vagy női magyar felnőtt labdarúgó válogatottban, életvitelszerűen Magyarországon élnek, és elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt és/vagy állami nyugellátásban részesülnek.

A résztvevők egy havi állami nyugdíját az MLSZ havonta minimum 100 ezer forint összegű támogatással egészíti ki úgy, hogy az egy havi állami nyugdíj és az MLSZ által havonta biztosított támogatás együttes összege elérje a 200 ezer forintot.

Azoknál viszont rászorultsági alapon döntenek, akik legalább 200 magyarországi férfi vagy női NB I-es elsőosztályú mérkőzésen játszottak pályafutásuk során, életvitelszerűen Magyarországon élnek és elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt és/vagy állami nyugellátásban részesülnek, és a nyugdíjuk összege nem éri el a 200 ezer forintot. Az MLSZ az ő nyugdíjukat is 200 ezer forintig egészítené ki.

A támogatási programban való részvételre sikeres regisztráció esetén a focisták életük végéig jogosulttá válnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.