A kormány kitalálta: akkor ad pénzt a Lánchíd felújításába, amikor újra járhatnak rajta az autósok

Budapest
2022 december 16., 18:51
comments 4

Addig nem kapja meg a Fővárosi Önkormányzat a Lánchídra szánt állami pénzeket, amíg nem engedik fel rá az autókat, jelentette be az Indexnek váratlanul a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa. Láng Zsolt szerint a hatmilliárdos támogatás egyik feltétele volt, hogy a "gépjárműforgalom ezen közúti szakaszon való teljes vagy részleges korlátozása ne haladhatja meg a 18 hónap időtartamot." Szerinte a főváros nem tartja be a megállapodást, mert péntektől csak a buszok, a taxik, a motorosok és a kerékpárosok használhatják a hidat.

Karácsony Gergely szerint a főváros azt a menetrendet követi, amiről a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának 2020 februári ülésén megállapodtak.

Az RTL Híradójának a főpolgármester azt mondta, hogy

a most bevezetett forgalmi rendet a korábbi államtitkár, Vitézy Dávid javasolta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.