Brit parlamenti képviselőket vádolnak azzal, hogy szexturizmusra használták hivatalos külföldi útjaikat

külföld
2022 december 16., 11:24

A Politicónak nyilatkozó képviselők és parlamenti tisztviselők szerint több brit törvényhozó is a hivatalos külföldi útjain vette igénybe szexmunkások szolgáltatásait.

photo_camera Fotó: HANS-PETER MERTEN/robertharding via AFP

Egy volt konzervatív képviselő, aki jelenleg a Lordok Házának tagja, egy másik parlamenti képviselő elmondása szerint a hotelben kért útba igazítzást a legközelebbi bordélyházhoz, amikor Délkelet-Ázsiába utazott egy összpárti parlamenti csoport ülésére. Egy másik képviselő és volt miniszter állítólag a külföldi küldöttség hazautazása után is maradt, hogy „tovább érdeklődjön a helyi nők”, különösen a „fiatal nők” iránt. Egy külföldi diplomata szerint pedig egy magas rangú brit munkáspárti képviselő külföldi utazásai során „orosz lányok” iránt mutatott különös érdeklődést.

A Politico azt írja, több mint egy tucat kormányzati tisztviselővel és törvényhozóval beszéltek Nagy-Britanniában és a tengerentúlon, akik igazolták több képviselő „mértéktelen részegségét és szexuális visszaéléseit” külföldi, hivatalos utazásaik során. Azt állították, hogy míg egyes kollégák valóban munkaként tekintettek ezekre az utakra, mások „szórakozásként” élték meg ezeket.

Egy volt munkáspárti képviselő, Christian Matheson egyébként a múlt hónapban mondott le tisztségéről, miután szexuális visszaéléssel vádolta egy volt munkatársa. Azt állították, hogy Matheson meghívta őt egy titkos gibraltári útra, amelyet a képviselők magatartásával foglalkozó független testület „szexuális indíttatásúnak” talált. Matheson tagadta az ellene felhozott állításokat.