Fenyegetés helyett megértést kért Pintértől a Vörösmarty igazgatóhelyettese

oktatás
2022 december 16., 19:29
comments 16

Az elmúlt hónapokban rengeteg módon mondták már el, hogy mi a baj a magyar közoktatással, a pénteki fórumra csak azért mentek el, mert szenvedélyük az oktatás, mondta a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium igazgatóhelyettese a Belügyminisztérium által szervezett köznevelési konzultáción.

„Van egy vágyunk, ami reméljük nemcsak álom. Az a vágyunk, hogy lehet még vonzó a tanári pálya ebben az országban. Hogy nem a társadalom ellenségeivé teszi a tanárokat a kormányzat, hanem összefog velük,”

mondta Pintér Sándor előtt Meleg Gábor. Szerinte a olyan életpálya-modell kell, amivel a pályakezdők komolyan számolhatnak, és amiben bárki léphet előre. A tanárok mellett a pedagógiai asszisztenseknek, az adminisztrációs és technikai személyzetnek is megfelelő bért kellene fizetni.

„Fenyegetés helyett megértés, megtorlás helyett amnesztia, rendcsinálás helyett közös rendrakás,”

tette hozzá. Meleg azzal zárta, hogy új kiegyezésre van szükség a kormányzat és a tanárok közt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.