A KRÉTA rendszerét feltörő hekkerek szerint nincs is 13 éves tagjuk

oktatás
2022 december 18., 14:15

A KRÉTA rendszer fejlesztőcégét feltörő hekkerek a Telegrammon reagáltak a Belügyminisztérium közleményére, miszerint egy 13 és egy 15 éves gyerek törte fel az oktatási rendszert és több munkaállomást kártékony szoftverekkel fertőztek meg. A Belügyminisztérium közleménye arról is szólt, hogy a hekkerek részleges hozzáféréssel rendelkeztek a fejlesztőcég munkatársának irodai levelezőrendszeréhez, de személyes adatokhoz nem fértek hozzá.

„Sajnálattal kell közölnöm, hogy nem történt olyan, hogy „kártékony szoftverekkel fertőztünk” meg több munkaállomást, hozzáférésünk pedig nem korlátozott volt” - írta az egyik hekker a Telegrammon.

Arról is írtak, hogy a 15 éves fiatal nem a csapatuk tagja, külsős ember volt, „tudomásunk szerint csak a breach(eket) terjesztette”, „csapatunkban pedig nincs 13 éves tag, nem értjük a megemlítést”.

Arra pedig, hogy a Belügyminisztérium szerint nincsenek személyes adatok a birtokukban, így reagáltak: „Csak hogy egy kicsit kinevessük a KRÉTÁT, a nyomozókat” – írta, és csatolt egy screenshotot egy SQL-szerverről, hozzátéve: „van több is”. (via Telex)