Benzema visszavonul a válogatottól

franciaország
2022 december 19., 15:52

Oldalán jelentett be az idei aranylabdás támadó, Karim Benzema, hogy többet nem lesz válogatott. A Real Madrid francia csatára épp hétfőn ünnepli 35. születésnapját, és arról írt, hogy cselekedeteinek és hibáinak köszönhetően jutott el oda, ahova, és büszke erre. „Én írom a történetemet, és a miénk véget ért” – utalt a francia válogatottra.

Benzema jó eséllyel a végül az ezüstéremig jutó francia válogatott kezdő csatára lett volna a világbajnokságon, de kevéssel a torna kezdete előtt, a válogatott edzésén megsérült. Ugyan tagja maradt a bő, 26-os keretnek, és a döntő előtt különféle hírek röppentek fel arról, hogy akár vissza is tért volna az utolsó meccsre, de Deschamps elhessegette az ezzel kapcsolatos újságírói kérdéseket.

link Forrás

A hétfői bejelentéssel eldőlt az is, hogy a jövőben sem fogja viselni már a kék mezt. 97 válogatottsággal és 37 góllal búcsúzott. 2018.ban sem volt tagja az akkor az aranyéremig jutó világbajnoki keretnek, akkoriban épp zsarolási botránya miatt mellőzték a válogatottból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.