Jeremy Clarkson Meghan Markle-t gyalázta egy újságcikkben

agyvihar
2022 december 19., 06:33

Sokan felháborodtak, miután Jeremy Clarkson a Sunban megjelenő cikkében gyalázta Harry herceg feleségét, Meghan Markle-t, akiről olyanokat írt, hogy „zsigerből gyűlöli”, és „arról álmodik”, hogy „meztelenül vonul az utcán”, miközben mások szarral dobálják.

photo_camera Fotó: STEFAN HEUNIS/AFP

A közösségi médiában Clarkson mondatait többen „aljasnak”, „szörnyűnek” és „gyalázkodónak” nevezték. John Bishop komikus például azt írta Twitteren, hogy Clarkson írása gyakorlatilag „felhívás egy nő megalázására és a vele szembeni erőszakra”.

A 62 éves Clarkson egyébként saját maga magyarázta meg problémája forrását, amikor azt írta: „Mindenki, aki velem egykorú, ugyanezt gondolja.”

Carol Vorderman tévés erre úgy reagált Twitteren: „NEM, semmilyen szinten, semmilyen körülmények között nem oké ilyeneket írni bármelyik nőről, és abszolút NEM igaz az sem, hogy »mindenki, aki velem egykorú, ugyanezt gondolja«.”

Philip Pullman író is megszólalt, aki szerint „az, hogy Jeremy Clarkson ilyeneket írhat, és szégyenkezés nélkül közzéteheti, mindent elmond arról, hogy Rupert Murdoch miként mérgezte és rohasztotta meg a közéletet”.

photo_camera Meghan Markle Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Clarkson kirohanása után lánya, Emily Clarkson egy Instagram-posztban írt arról, hogy ellenzi mindazt, amit apja Meghan Markle-ről mondott. „Továbbra is kiállok az online gyűlölet és zaklatás áldozatai mellett.”

Egyedül a tévés Rachel Burden volt az, aki nem kizárólag Clarksont hibáztatta, mert szerinte az egy dolog, hogy Jeremy Clarkson mit írt, de egy szerkesztő úgy döntött, közzéteszi azt.

Nimco Ali, a Five Foundation aktivistája is nyilatkozott, ő azt mondta: „Egy fiatal fekete nő őszintén beszél arról, hogy a média bántalmazása miatt öngyilkos gondolatai voltak, erre pedig így reagálnak egyes férfiak a médiában. Borzalmas.”

Merthogy Clarkson feltehetően azon akadt ki teljesen, hogy nemrég mutatták be Netflixen Harry herceg és Meghan Markle dokumentumfilmjét, melyben hat részen keresztül magyarázzák meg, hogyan zaklatta őket a média, és miért döntöttek végül úgy, hogy otthagyják a brit királyi családot.

A Sun egyelőre nem nyilatkozott. (Guardian)