Bizarr lopást eszelt ki egy szabolcsi határrendész - vádat emeltek ellene

belföld
2022 december 20., 10:32
comments 14

Lopás miatt emeltek vádat egy 24 éves szabolcsi határrendész ellen.

A férfi a nyáron rávette az egyik kiskereskedelmi áruházláncnál pénztárosként dolgozó fiatalkorú ismerősét, hogy segítsen neki ellopni különféle termékeket. Két módszert eszeltek ki:

  1. A terméket a határrendész a pénztárszalagra helyezi, a fiatalkorú a kódot leolvassa, de manuálisan törli is, így az nem jelenik meg a kifizetendő termékként a számlán.
  2. A terméket a határrendész a pénztárszalagra helyezi, a fiatalkorú nem csinál vele semmit.

A két módszer végeredményét tekintve közös, hogy a határrendész a termékkel fizetés nélkül távozott.

A két nap alatt így ellopott 60 ezer forintnyi termék listája a következő volt:

  • Két számítógép-billentyűzet,
  • két fejhallgató,
  • egy gépkocsi-akkumulátor.
  • két vödör falfesték.

A tárgyak közül az akkumulátort a határrendész beszerelte az autójába, a festék egy részét felkente a falra, a fejhallgatókat és az egyik billentyűzetet a pénztárosnak ajándékozta.

A fiatalkorú gyanúsított beismerő vallomást tett, a határrendész tagadta a bűncselekményt.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a határrendésszel szemben szabjon ki pénzbüntetést, katonai büntetésként pedig fokozzák le, a fiatalkorú vádlottnak pedig a próbára bocsátását javasolta. (MTI alapján)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.