Leszarházizta és lefasisztázta Putyint és Lukasenkót az orosz női válogatott futballista

háború
2022 december 20., 14:32

Azután, hogy Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök december 19-én Minszkben találkozott orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, azzal „viccelődött”, hogy mint mindenki tudja, ő és kollégája is „toxikus agresszorok”.

„Mi ketten társagresszorok vagyunk, a legkárosabb és legmérgezőbb emberek ezen a bolygón. Csak abban volt vitánk, hogy ki az első. Vlagyimir Vlagyimirovics szerint én. Én kezdtem azt gondolni, hogy ő. Végül úgy döntöttünk, hogy mindketten egyformán azok vagyunk.” – elmélkedett Lukasenko.

photo_camera Vlagyimir Putyin és Alekszandr Lukasenko Minszkben, 2022. december 19-én Fotó: KREMLIN PRESS OFFICE/Anadolu Agency via AFP

Nagyezsda Karpova, az orosz női válogatott labdarúgója ezek után megszólította a két diktátort az Instagramján, leszarházizva és lefasisztázva őket posztjában. Azt írta, hogy Putyin és Lukasenko, akik népirtást követnek el Ukrajnában, nemhogy mérgezőek, hanem rohadt fasiszták, akiknek régóta nincs helyük a modern világban, és csak remélni lehet, hogy megkapják, amit érdemelnek.

photo_camera Nagyezsda Karpova (balra) Fotó: MIKE KIREEV/NurPhoto via AFP

Karpova egy sztorit is posztolt „Fuck Putler, fuck war” felirattal.

A 27 éves labdarúgó a spanyol Espanyolban játszik, és azon orosz sportolónők közé tartozik, akik nyíltan felszólaltak Ukrajna orosz megszállása ellen. Karpova rendszeresen tesz közzé háborúellenes posztokat az Instagramján. (via Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.