Életfogytig tartó fegyházbüntetést kaphat a barátnője szemét kinyomó férfi

bűnügy
2022 december 21., 09:00

Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki ez év februárjában fojtogatta barátnőjét, majd mindkét szemét kinyomta – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az MTI-vel.

A 35 éves férfi és a nő 2020 júliusa óta voltak együtt,a vádiratban írtak szerint kapcsolatuk azóta „többször megszakadt. 2022 februárjában a férfi többször is kereste a nőt annak lakásán, az egyik ilyen alkalommal az udvarra hívta ki, ahol vitába keveredket. A férfi ekkor megragadt a nőt és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol fojtogatni kezdte. A nő próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a vádlott nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemét, amitől a nő elvesztette az eszméletét. A férfi azt hitte, hogy meghalt

A nő korábbi kiáltozására ekkor értek a helyszínre a szomszédok, amikor meglátta őket a férfi, elmenekült. A nőt azonnal kórházba szállították, ez mentette meg az életét, de látását elveszítette.

„A letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő” férfit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. (MTI)