Elvitték a Belügyminisztériumba a tiltakozó petíciót, amit 18 ezren írtak alá

oktatás
2022 december 21., 14:56
comments 3
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Szerda délután elvitték a Belügyminisztériumba az „Érdemi tárgyalást, az elbocsátott pedagógus kollégák visszahelyezését!” című petíciót, amit a Történelemtanárok Egylete indított, és amit több mint 18 ezren írtak alá. A petícióban azt írják,

„ideje lenni tanulni a történelemből, a rendpárti fenyegetés nem megoldás, tárgyalásokkal és megállapodással kell rendezni a vitás kérdéseket”.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Az átadáson több más szervezet (Civil Közoktatási Platform, a Magyartanárok Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Szülői Hang, a Szülői Összefogás Közösség, a Civil Bázis, az Akadémiai Dolgozók Fóruma, az Oktatói Hálózat, a Franciatanárok Magyarországi Egyesülete, Civil Kollégium Alapítvány) is részt vett.

A petíció átadói azt szeretnék, ha a miniszterhez is eljutna az üzenet. A minisztériumban szerda délután azt a választ kapták, hogy az igazgatási szünet vége, tehát január 8. után kapnak reakciót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt