Gyerekkínzás és -kereskedelem miatt akár ki is végezhetnek egy amerikai párt Ugandában

bűnügy
2022 december 21., 15:44

December 9-én őrizetbe vettek egy amerikai házaspárt Ugandában, azzal vádolják őket, hogy kínozták azt a 10 éves ugandai fiút, akinek a nevelőszülei voltak Kampalában. Ezért a bűncselekményért életfogytiglan lehet a legsúlyosabb büntetés. A házaspár ártatlannak vallotta magát. A gyerek állítólag makacs volt, ezért bántak vele rosszul.

A gyanúsított pár: Nicholas Spencer és felesége, Mackenzie Spencer
photo_camera A gyanúsított pár: Nicholas Spencer és felesége, Mackenzie Spencer Fotó: Youtube.com/NTVUganda

Szerdán az államügyész közölte, hogy a kínzás mellett gyerekkereskedelemmel is megvádolták a párt, amelyért, ha bűnösnek találják őket, halálbüntetést is kiszabhat rájuk a bíróság. A dokumentumok szerint Spencer és felesége „kizsákmányolás céljából, a gyerek kiszolgáltatott helyzetével visszaélve” toborozták, szállították és tartották a fiút. A pár egyébként a fiú mellett három másik gyerek nevelőszülője is volt. Az újabb vádat kedden olvasták fel nekik, de csak később védekezhetnek vagy emelhetnek kifogást miatta.

Az ugandai Monitor nevű lapnak a pár névtelenül nyilatkozó ügyvédje azt mondta, a hatóságoknak nincs bizonyítéka, de a Reutersnek nem sikerült kapcsolatba lépnie az ügyvéddel, hogy megerősítse nekik az állítást. (NTVUganda)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.