NNK: 8 településen veszélyessé vált a levegő minősége

Egészségügy
2022 december 22., 20:17
comments 3

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) friss, az előző napi méréseket ismertető térképe szerint nyolc településen veszélyessé vált a levegő minősége.

A térkép szerint veszélyes a levegőminőség öt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen: Miskolcon, Putnokon, Kazincbarcikán, Oszláron és Sajószentpéteren. Szintén veszélyes a levegőminőség Nyíregyházán, Debrecenben és Pécsen is.

photo_camera Poros, ködös levegő Debrecen fölött 2017. január 3-án. Illusztráció: Czeglédi Zsolt/MTI

„Kifogásolt” a levegő minősége Veszprémben, Székesfehérváron, Budapesten, Tökölön, Dorogon, Vácon, Kecskeméten, Szolnokon és Salgótarjánban.

A térképen jelezték, hogy egészségtelen a levegő minősége Ajkán, Várpalotán, Győrben, Tatabányán, Százhalombattán, Egerben és Hernádszurdokon. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.