Orvoshiány miatt januártól leáll a szülészet a szentesi kórházban

Egészségügy
2022 december 22., 14:33

Január elsejétől átmenetileg bezárják a szülészeti- és az újszülött ellátási osztályokat Szentesen, a Dr. Bugyi István Kórházban. Müller Cecília tisztifőorvos közleménye szerint az ellátást határozatlan időre más kórházakba - a várostól egy óra autózásra lévő Kecskemétre és Szegedre, és a fél órányira fekvő Hódmezővásárhelyre - helyezik át.

A hivatalos közleményben az áll, szakorvos hiánya miatt kell a Szentesen és környékén élő terhes nőknek és anyáknak más városokba utazniuk - akár egy órát vagy még többet - ha ellátásra van szükségük. A nőgyógyászat és az egynapos sebészet viszont továbbra is üzemel a kórházban.

A kórház közleménye
photo_camera A kórház közleménye Fotó: Szentesi szülészetért / Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.