Több mint 23 millió forintért kelt el az új-zélandi parlamenti jegyzőkönyv, amelyben a miniszterelnök azt mormogta: „arrogáns pöcs”

külföld
2022 december 22., 09:52
comments 3

Több mint 100.000 új-zélandi dollárért (nagyjából 23 millió forintért) kelt el annak a parlamenti jegyzőkönyvnek az aláírt átirata, melyben Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök bekapcsolt mikrofonnál mormogja maga elé egy ellenzéki politikus megszólalására reagálva, hogy: „arrogáns pöcs”. Ardern később bocsánatot kért, David Seymour, a megsértett politikus pedig azt javasolta árverezzék el a jegyzőkönyvet, a befolyt összegből pedig támogassák a prosztatarák elleni harcot.

Az árverés végével Ardern mindenkinek megköszönte a részvételt.

Jacinda Ardern New Yorkban
photo_camera Jacinda Ardern New Yorkban Fotó: MICHAEL M. SANTIAGO/Getty Images via AFP

Ardern kormányfőt a liberális-konzervatív ACT párt vezetője mintegy hét percen keresztül bombázta kérdésekkel a kormánya teljesítményéről a parlamentben. Ardern, amikor válaszadás után leült, helyetteséhez fordult, és azt mondta: „micsoda arrogáns pöcs”. Bár a közvetítésben alig lehetett hallani, a miniszterelnök asztali mikrofonja rögzítette. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.