Az Egyesült Államokban visszahívtak egy súlyozott takarót, ami alatt két kisgyerek is megfulladt

baleset
2022 december 23., 17:29
comments 4

Az amerikai Target szupermarketlánc olyan gyerekeknek készült súlyozott takarót hív vissza, melyet 2018 decembere és 2022 szeptembere közt árusítottak. A Pillowfort márkájú takaróknak ugyanis van egy lehúzható, mosható huzata, amit ha kicipzároznak és belebújnak a kicsik, beszorulhatnak és fulladás kockázata áll fenn.

2022 áprilisában Észak-Karolinában egy négyéves és egy hatéves kislány fulladt meg ilyen takaró alatt, és a Target négy további esetről tud, amikor kisgyerekek beszorultak a 2,7 kilogramm súlyú takaró alá.

photo_camera Az egyik balesetveszélyes takaró. Fotó: US Consumer Product Safety Commission

Ezekből a takarókból több mint 200 ezer darabot adtak el az említett idő alatt. Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága és a Target most azt kérik a vásárlóktól, hogy a szóban forgó termékeket vigyék vissza az üzletbe. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.