Két év után derült ki egy holland állatkert óriáspandájáról, hogy nem is hím, hanem nőstény

ÁLLAT
2022 december 23., 16:15
comments 6

Egy rutinvizsgálat során derült ki, hogy Fan Hszing, az Ouwehandsban található állatkert óriáspandája nem hím, mint ahogy eddig tudták, hanem nőstény.

Fan Hszingről pár hónapos korában állapították meg, hogy hím, de a vizsgálatot gyorsan kellett elvégezni, hogy ne legyen túl sokáig távol az anyjától. Ráadásul egy pandakölyöknél nehéz megmondani a nemét, ha nem altatják el, így történhetett a tévedés - magyarázta Jan Kok, az állatkert igazgatója. „Annyira meg voltunk győződve róla, hogy hím, hogy soha nem is kételkedtünk benne” - tette hozzá.

Fan Hszing az Ouwehands állatkertben
photo_camera Fan Hszing az Ouwehands állatkertben Fotó: PIROSCHKA VAN DE WOUW/AFP

Ő az első panda, aki fogságban született Hollandiában. A szüleit Kína adta kölcsön Hollandiának, Fan Hszinget pedig hamarosan Kínába küldik egy nemzetközi tenyésztési program részeként. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.