Libanoni gyerekeknek küld élelmiszercsomagokat a magyar kormány

karácsony
2022 december 23., 15:06
comments 4
Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár (k) Khankéban a jezidi menekülttáborban tesz látogatást 2021. március 8-án
photo_camera Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár (k) Khankéban a jezidi menekülttáborban tesz látogatást 2021. március 8-án Fotó: Fehér Bertalan/MTI/MTVA

A Hungary Helps Program támogatásával ezer karácsonyi élelmiszercsomagot küldtek Varsóból libanoni gyermekeknek egy lengyel-magyar akció keretében - jelentették be pénteken a varsói magyar nagykövetségen szervezett sajtóértekezleten. „Magyarország Kormányának migrációs és humanitárius politikája kéz a kézben jár. Mi nem azt támogatjuk, hogy a szükséget szenvedő emberek útra keljenek, hanem azt, hogy ne kelljen elindulniuk szülőföldjükről, sőt, visszatérhessenek oda” - olvasható a program leírásában.

Az ajándékcsomag-akciót a varsói magyar nagykövetség szervezte Waldemar Cislo professzor, katolikus pap, a Szükséget Szenvedő Egyház lengyelországi részlege igazgatójának kezdeményezésére, a Hungary Helps Program támogatásával. A csomagok tartós élelmiszert és édességet tartalmaznak. Cislo elmondta: a humanitárius segítségnyújtás terén Lengyelország sokat tanulhat Magyarországtól, mely nagyon aktív például a szíriai és iraki keresztények támogatásában.

A támogatást megköszönte a sajtókonferencián részt vevő varsói libanoni nagykövet, videóüzenetben pedig Rami Al-Wakim, a Melkita Görögkatolikus Patriarkátus titkára is.

A konferencia végén lejátszották a lengyeleknek szánt magyar karácsonyi üdvözletet, egy kisfilmet, melyen a Szent Efrém Férfikar és a nagykövetség munkatársai egy karácsonyi dalt énekeltek el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.