Vádat emeltek egy borsodi nő ellen, aki kórházba szállítása közben támadt egy rendőrre

bűnügy
2022 december 23., 09:07

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat egy 34 éves nő ellen az Ózdi Járásbíróságon.

Az ügyészség közleménye szerint 2022. júniusában egy ittas, illetve kábítószer és fájdalomcsillapító fogyasztása miatt bódult állapotban lévő nő tisztázatlan körülmények között kizuhant egy ózdi társasházi lakás ablakán. A nő az alatta található előtetőre, onnan meg egy parkoló autó szélvédőjére, majd a földre esett, miközben könnyű sérüléseket szenvedett.

A nőhöz mentőt és rendőrt hívtak. Ellátása során zavartan viselkedett, kórházba szállítását elutasította, azonban a helyszínen tartózkodó élettársa rá tudta venni az együttműködésre, ezért a mentősök rendőri kíséret nélkül elindultak vele a kórházba. Útközben a nő agresszívvá vált, ezért a mentősök rendőri segítségét kérték. Amikor a rendőr beszállt a mentőbe, a nő pofon ütötte a rendőrt, majd megragadta a ruháját és azt eltépte.

A rendőr testi kényszert alkalmazott a nővel szemben, akit végül kezeit hátra helyzetben bilincselve szállítottak kórházba. A nő továbbra is összefüggéstelenül beszélt és zavartan viselkedett, majd adatai felvétele során megpróbált távozni a kórházból. Miután a rendőrök visszakísérték a nőt és leültették egy székre, a nő megpróbálta térden rúgni az egyik rendőrt.

A nyomozó ügyészség elrendelte a nő őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta letartóztatását.

Vádiratában a nyomozó ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a jelenleg is letartóztatásban lévő nőt börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra.