74 csapást mért az elmúlt nap Herszon ukrán részére az orosz hadsereg

külföld
2022 december 24., 11:39
comments 8

Heves bombázásba kezdett az elmúlt 24 órában az orosz hadsereg a herszoni fronton. A megye ukrán kézen lévő, Dnyeperen túli részére 74 csapást mértek, a támadásban legalább öt polgár vesztette életét, 17-en pedig megsérültek. Egy kislányt repeszsérülésekkel szállítottak kórházba.

Mentőalakulatok látják el az orosz bombázások egyik sérültjét 2022. december 24-én Herszonban.
photo_camera Mentőalakulatok látják el az orosz bombázások egyik sérültjét 2022. december 24-én Herszonban. Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP

Csak Herszon városát 36 bombatámadás érte. Az oroszok a kritikus infrastruktúra mellett óvodákat, egy iskolát, egy kórházat, egy gyárat, magánházakat és lakótömböket is bombáztak, közölte a herszoni katonai közigazgatás vezetője, Jaroszlav Janusevics. (Via Ukrinform)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.