Különadót vetett ki a kormány a gyógyszergyártókra

POLITIKA
2022 december 24., 10:18

December 23-án módosította a kormány az extraprofitadóról szóló rendeletét. A mai nappal, vagyis 2022. december 24-vel hatályos módosítás szerint a gyógyszergyártóknak már az idei árbevételük után különadót kell fizetniük.

A rendelet alapján bevételük 50 milliárd forintot meg nem haladó része után egy százalék, az 50-150 milliárd forint közti bevételük után három százalék, bevételük 150 milliárd forintot meghaladó bevételük után nyolc százalék különadót kötelesek befizetni a gyógyszerkészítményt ésvagy gyógyszeralapanyagot gyártó vállalatok.

A rendeletben megemelték a biztosítók különadóját is, bevételük 36 milliárd forintot meghaladó része után az eddigi 7 helyett 12 százalék, életbiztosítások esetén 3 helyett 5 százalék különadót kell fizetniük. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.