Hatan meghaltak, miután egy busz 40 métert zuhant a folyóba egy spanyolországi hídról

baleset
2022 december 25., 19:46

Hatan életüket vesztették az északnyugat-spanyolországi Galícia tartományban szenteste történt buszbalesetben – közölte a helyi mentőszolgálat.

photo_camera Fotó: Brais Lorenzo/AFP

A busz szombat késő este zuhant egy hídról több 10 métert a Lérez-folyóba, a hatóságok még másnap is többeket eltűntként tartottak nyilván. Több áldozat holttestét csak másnap találták meg. Az áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen.

A jármű nyolc utassal tartott Vigóból Lugóba, és a Pedre nevű településen eddig ismeretlen okból egy hídról 40 métert zuhant a folyóba. A 63 éves sofőrt és egy nőt sikerült élve kimenekíteni, őket sérülésekkel egy közeli kórházba vitték.

A busz roncsa a vízben
photo_camera Fotó: Brais Lorenzo/AFP

A rendőrség közölte, hogy a sofőr szervezetében nem találták nyomát alkoholnak vagy kábítószernek.

A hatóságok szerint az éjszakai mentési munkálatok nagyon nehéznek bizonyultak, mivel a busz egy nehezen hozzáférhető helyen volt és majdnem teljesen ellepte a víz.

photo_camera Fotó: Brais Lorenzo/AFP

A mentőegységeknek a hídról kötelekkel kellett leereszkedniük, hogy elérjék a balesetet szenvedett járművet. Másnap az erős sodrás és a heves esőzéssel kísért rossz időjárás hátráltatta az időközben már lezárt munkálatokat. Már csak a busz műszaki mentése maradt hátra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.