Donald Trump karácsonyi üdvözletében látnoknak nevezte magát és közölte, hogy az USA haldoklik

karácsony
2022 december 26., 15:32
comments 13

Donald Trump nem lenne Donald Trump, ha átlagos jókívánságokat küldött volna karácsonyra. Saját közösségi platformján, a Truth Socialön közzétett ünnepi üdvözletei sorát azzal kezdte december 24-én: „MINDENKINEK boldog karácsonyt kívánok, beleértve a radikálbalos marxistákat, akik megpróbálják elpusztítani országunkat, a Szövetségi Nyomozó Irodát, amely illegálisan kényszeríti és fizeti le a közösségi és a "bénastream" médiát.”

Donald Trump 2018. novemberében
photo_camera Donald Trump 2018. novemberében Fotó: JIM WATSON/AFP

Ezután arról írt, hogy a fent említett csoportok „egy szellemileg fogyatékos demokratát” támogattak a ragyogó, látnoki és „az USÁ-t SZERETŐ” Donald J. Trumppal szemben. Ezzel Joe Biden elnök mentális képességeire utalt. Azt sajnos nem részletezte, milyen látnoki képességei vannak.

Másnap, december 25-én az amerikai-mexikói határhelyzet kapcsán többször is posztolt. A határvédelmi szervek hivatalos számai alapján 2022-ben szeptember 30-ig rekordszámú, 2,4 millió menekültet fogtak el. Trump azt írta: „Ezen a nagyon hideg, de gyönyörű karácsonyi napon tekintsünk nemzetünkre MOST a déli határon, összehasonlítva azzal, ami röviddel ezelőtt a Trump-kormányzat idején volt.” Szerinte horrorshow zajlik a határon, és a menekültek közt sok a „bűnöző (köztük gyilkosok, embercsempészek és drogdílerek).” A migránsok számából Trump arra következtetett, hogy az ország „belülről haldoklik.” Aznap egy későbbi üzenetében „hanyatló nemzetnek” nevezte az Egyesült Államokat. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.