Japánban 17 ember meghalt és 93 megsérült az óriási havazás következtében

időjárás
2022 december 26., 18:37
comments 1

Japán nagy részén óriási havazás volt az elmúlt napokban, melynek következtében 17-en életüket vesztették, 93-man megsérültek és mintegy húszezer otthon maradt áram nélkül - közölte a japán katasztrófavédelem. A Tokiótól északra fekvő Nagaiban 80 cm hó hullott szombaton. Az észak-keleti régióban sok helyről a szokásos hómennyiség háromszorosát jelentették.

Havat takarító ember Ono városában.
photo_camera Havat takarító ember Ono városában. Fotó: TASASHI OKUBO/The Yomiuri Shimbun via AFP

Az ország északi részén már múlt hét közepén erős havazás okozott fennakadásokat az autópályákon és a kiszállításban. A hétvégén pedig még több hó esett. A halált vagy sérülést okozó balesetet általában az okozta, hogy az emberek leestek a tetőről, miközben a havat takarították róluk, vagy pedig a tetőkről nagy mennyiségű hó csúszott rájuk. A hatóságok arra kérik az embereket, hogy ne egyedül próbáljanak havat eltakarítani és nagyon vigyázzanak. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.