Eltörölték a szexbábuk importtilalmát Dél-Koreában

SZEX
2022 december 27., 19:24
comments 5

Dél-Koreában hivatalosan is feloldották az életnagyságú szexbabákra vonatkozó behozatali tilalmat. Bár eddig sem létezett olyan szabály, ami konkrétan kimondta volna, hogy nem lehet szexbábukat behozni az országba, a gyakorlatban a vámosok ezerszámra foglalták le ezeket, mert a törvény szerint nem lehet olyan árukat importálni, amik ártanak „az ország szép hagyományainak és közerkölcsének”.

photo_camera Fotó: EMMANUEL CROSET/AFP

Az importőrök perre vitték az ügyet, és a bíróság nekik adott igazat, majd elrendelték a szexbábuk visszaszolgáltatását. Az ítélet szerint az emberek a privát szférájukban használják a szexbábukat, ami nem sérti az emberi méltóságot. Hétfőn a vámhivatal is közölte, hogy az ítélet alapján felülvizsgálták a szexbábukkal kapcsolatos korábbi irányelveiket.

Ugyanakkor a gyerekszerű szexbabák behozatalát továbbra sem engedélyezik, és olyan bábukat sem engednek be, amik bizonyos embereket testesítenek meg.Kiemelték, hogy más országok, például az Egyesült Államok, Ausztrália és az Egyesült Királyság is tiltja a gyermekszerű szexbabák behozatalát.

Bár a döntés célja az volt, hogy az állam kevésbé tudjon beleszólni az állampolgárok magánéletébe, nőjogi szervezetek szerint a szexbábuk engedélyezése csak felerősíti a nők tárgyiasítását.

Az egyik bábuimportáló cég nevében Lee Sang-jin azt mondta, hogy a hatóságok a hazai gyártmányú babákra eddig sem csaptak le, de azok minősége jóval rosszabb volt a külföldiekénél. Elmondása szerint több mint 20 szexbábut szereztek vissza a vámhatóságtól peres úton, ugyanakkor kártérítést akarnak kérni a kormánytól, mert a visszaszerzettek közül sok használhatatlanná vált a két év alatt, amíg a hatóság tárolta őket. A vámosok szerint még több mint ezer szexbábu lehet náluk, amik 2018 óta érkeztek Dél-Koreába. (APNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.