Leragasztották a szemét, megkötözték, és addig verték, amíg mindenét oda nem adta

bűnügy
2022 december 27., 14:35
comments 7

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a három rablónak az ügyében – írja a Police.hu –, akik január 24-én kikötöztek, megvertek majd kifosztottak egy újpesti férfit a saját házában.

Az áldozat otthonában kora este ment el az áram, és amikor kiment megnézni a villanyórát, két maszkos alak támadt rá. Leragasztották a szemét, a lábait egy székhez, a kezeit a háta mögött egymáshoz kötötték.

photo_camera Fotó: Police.hu

Ekkor háromórás tortúra kezdődött, melynek visszatérő eleme volt, hogy a támadói mindig elégedetlenek voltak, ezért újra és újra megverték:

  • elvették a tárcájából a készpénzét, de kevesellték,
  • ezért kiverték belőle a széfje kódját,
  • csakhogy az üres volt,
  • így elvették a bankkártyáit,
  • de a limit miatt kevés pénzt tudtak csak felvenni az ATM-nél,
  • tehát megemeltették vele a limitet,
  • a második ATM-es körben felvették az összes pénzét, meg a lakásban talált értéktárgyait, köztük a mobilját.

A támadók végül leeresztették a redőnyöket, rázárták a megkötött, összevert áldozatukra a házát, eltették a kulcsot és távoztak. A férfi 20 perc küzdelem után kiszabadította magát, és segítséget kért a szomszédoktól.

Kiderült, hogy a harmadik támadó végig egy fekete Audiból osztotta az utasításokat. Az egyik rablóról az ATM kamerája is készített felvételeket, de a kocsi alapján sikerült őket azonosítani: az Audi korábban akkor parkolt a ház előtt, amikor a férfi a házát újíttatta fel. Ezért nem szólalt meg a rablás során az egyik támadó, és ezért maradt a kocsiban a főnök: nem akarták, hogy áldozatuk felismerje őket a hangjuk alapján.

A férfitól összesen több mint 1,5 millió forintnyi pénzt és értéktárgyat raboltak el. Támadóit felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablással, személyi szabadság megsértésével és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással gyanúsítják.

A hírt gyakornokunk, Domokos Ádám írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.