Már nem Mészáros Lőrinc és családja a leggazdagabb, Csányi Sándor öt év után visszavette a vezetést

gazdaság
2022 december 28., 08:01
comments 8

Mészáros Lőrinc és családja két helyet zuhant a Forbes 50 leggazdagabb magyart tartalmazó listáján. Az első helyet 2017 után vette vissza Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. A Forbes milliárdoslista történetében ő az első, aki átlépte az 500 milliárdos határt. A növekedésben az általa tulajdonolt Bonafarm csoportnak volt kiemelkedő szerepe, értéke egy év alatt 20 százalékkal nőtt.

A második helyezett Felcsuti Zsolt ipari befektető, az MPF Holding főrészvényese még soha nem szerepelt ilyen szépen.

Mészáros Lőrinc és családja 2019-ben tört az élre, vagyonának növekedése azóta lelassult, a tavalyi 488 milliárd után idén 436 milliárdosra becsülték a vagyonát. A lap szerint a gyengébb eredményhez köze lehet cégei erős tőzsdei kitettségének.

A tavalyi top 5-ből az akkori ötödik helyezett Rahimkulov Ruszlán zuhant a 10. helyre.

  1. Csányi Sándor (becsült vagyon 541,6 milliárd forint, tavaly 2.)
  2. Felcsuti Zsolt (468,6 milliárd forint, tavaly 3.)
  3. Mészáros Lőrinc és családja (436,5 milliárd forint, tavaly 1.)
  4. Gattyán György (357 milliárd forint, tavaly 6.)
  5. Veres Tibor (295,9 milliárd forint, tavaly 4.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.