Semmit nem tudni az MTVA megfigyelési szoftveréről

belföld
2022 december 28., 06:47
comments 24

Novemberben derült ki egy közbeszerzés nyomán, hogy az MTVA bruttó 190,5 millió forintért rendelt egy megfigyelő programot. A döntést azzal indokolták, hogy a koronavírus miatt megváltozott munkakörülmények miatt szükséges mérni és növelni a dolgozók produktivitását.

Az alkalmazás észleli az egérmozgatást, figyeli az adatforgalmat, az online és offline töltött időt, a meglátogatott oldalakat.

A Népszava arra volt kíváncsi, hogy kik és mikortól számíthatnak ilyen ellenőrzésre, mit jelent ez a gyakorlatban, hogyan dolgozzák fel a beérkező adatokat, de csak azt a választ kapták, hogy az MTVA időben értesíti a munkavállalóit a tudnivalókról. A lap ebből arra következtet, hogy a rendszert még nem helyezték üzembe.

Az rtl.hu az üggyel kapcsolatban azt írja, hogy MTVA a Fornax ICT Kft. vezette konzorciummal június közepén kötött szerződést, aminek időtartama 180 naptári nap, ez december közepén járt le.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.