18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

55 órára a felfordult kocsiba szorult három ausztrál gyerek egy autóbaleset után

baleset
2022 december 29., 10:28

55 órát kellett halott szüleikkel egy kocsiba zárva töltenie annak a három gyereknek, akik túlélték, mikor autójuk felborul Ausztrália egyik elhagyatott részén karácsony napján. A legkisebb, még csak egy éves gyerek azért élhetett túl addig, amíg rokonok megtalálták őket, mert öt éves nővérének sikerült kioldania a biztonsági övét.

Az öttagú család terepjáróra Ausztrália nyugati részén, Kondinin városától 10 kilométerre, eddig ismeretlen okból lefordult az útról és a feje tetejére állt. A szülők, a 28 éves Jake Day és a 25 éves Cindy Braddock nem élték túl a balesetet. A három gyerek közül a legidősebb, 5 éves kislánynak sikerült kikapcsolnia a biztonsági övét, utána pedig ki tudta szabadítani a legkisebb, egy éves öccsét. A harmadik gyerek, egy két éves kisfiú még mindig be volt kötözve, amikor rokonok két nappal később, kedd délután megtalálták őket.

A három gyerek a kocsiból nem tudott kiszállni, így étlen szomjan kellett túlélniük két napot a 30 fokos hőségben, összezárva a halott szüleikkel. Senki nem tudja, ezek a gyerekek min mentek keresztül - mondta a sajtónak Jake Day unokatestvére. A gyerekek ki voltak száradva, a legkisebb fiú pedig súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során. Perthben ápolják őket. (Guardian)