Elhunyt Móricz-Sabján Simon fotóriporter

GYÁSZ
2022 december 29., 09:22
comments 2

42 éves korában elhunyt Móricz-Sabján Simon többszörös díjnyertes fotóriporter. 2022 tavaszán Második élet című képriportja, mely egy 30 éves covid-beteg férfi lábadozását követte az intenzív osztályon, elnyerte a MÚOSZ Nagydíját a legkiemelkedőbb teljesítményért. Ősszel pedig neki ítélték a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat Árnyéksáv című sorozatáért, melyben alföldi tanyasi, falusi emberek életét dolgozta fel rendkívüli érzékenységgel.

A Qubit a Capa-nagydíj elnyerése után készített vele interjút, a cikkben több fotója is látható.

Móricz-Sabján Simon (1980-2022)
photo_camera Móricz-Sabján Simon (1980-2022) Fotó: Pictorialcollective

Móricz-Sabján Simon 1980-ban született Kiskunhalason. Fotóriporterként, illetve dokumentarista fotográfusként dolgozott. 2003 és 2016 között a Népszabadság munkatársa volt, majd 2016 végétől a Manager Magazinnál és a Világgazdaságnál is dolgozott. Személyes anyagokat is készített, alapítója volt a Pictorial Collective nevű csoportnak is.

Kétszer megnyerte a China International Press Photo Contestet, illetve díjazták a Pictures of the Year International (POYi), NPPA Best of Photojournalism, Prix International de la Photographie, PDN, FCBarcelona Photo Award, Slovak Press Photo és ASPAward versenyeken is. Munkáival összesen 43 alkalommal nyert díjat a Magyar Sajtófotó-pályázaton, emellett 2013-ban Népszabadság-díjat, 2015-ben Hemző Károly-díjat is kapott. (Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.