Hatalmas tűz volt egy kambodzsai kaszinóban, legalább tizen meghaltak

tragédia
2022 december 29., 07:55

Legkevesebb tíz ember meghalt szerda este a Kambodzsa észak-nyugati részén fekvő Poipet városában abban a hatalmas tűzben, ami egy kaszinókomplexumban keletkezett. A Grand Diamond City Hotel többszintes épületegyüttese, valamint a két épületet összekötő gyaloghíd teljes terjedelmében lángolt. A tűzoltók daruval menekítették ki a szálloda erkélyén és az ablakpárkányokon rekedt embereket az égő épületből.

A helyi rendőrség előzetes jelentése szerint a épületében helyi idő szerint 23.30 (közép-európai idő szerint 17.30) körül kitört tűzben legalább tíz ember életét vesztette és harminc megsérült. A Reuters azonban 53 sebesültről ír, nyolcan pedig eltűntek.

A komplexum 200 méterre van a kambodzsai-thai határátkelőtől, a thaiföldi főváros, Bangkok és a közeli Angkor templomairól ismert turistaváros, Sziemreap közötti forgalmas úton. A helyi média szerint a tűz kitörésekor főleg külföldiek voltak az épületben. A sérülteket a szomszédos thaiföldi Szakeo tartomány kórházaiba szállították - közölte a thaiföldi külügyminisztérium egyik forrása. Az esethez thai tűzoltókat is mozgósítottak. A thaiföldi mentőcsapat egyik tagja az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a tűz a szőnyegek miatt terjedt gyorsan a kaszinóhotelben.

Menekülő emberek az égő épület párkányán
photo_camera Menekülő emberek az égő épület párkányán Fotó: STR/AFP

Az elmúlt hónapokban Délkelet-Ázsiában több halálos kimenetelű tűzeset is történt éjszakai szórakozóhelyeken, amelyek esetében felmerült a gyanú, hogy nem tartották be az alapvető biztonsági, tűzvédelmi szabályokat. Augusztusban a thaiföldi Pattaya közelében egy diszkóban keletkezett tűzben 26 ember vesztette életét, főként helyi fiatalok. Egy hónappal később 32 ember halt meg egy karaokebárban keletkezett tűzben a vietnámi Ho Si Minh-város egyik elővárosában. (MTI)

Nagy kép: A két épületet összekötő gyaloghíd teljesen kiégett Fotó: STR/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.